¡¡Pero qué riquísimos!!
Too entamó pensando que-y podía facer al rapaz pa que comiera la mermelada de piescu, y de lo que nun ye piescu, que tenemos guardao... (que nun ye poco, qu'esti branu foi mui productivu), tenía que ser daqué suavino pa que nun repunara na boca y consistente, pa que aguantara por ello. La verda ye que nun dudé, apetecióseme facer Bollinos de lleche. Y equí tan.
Pa facer 16 bollinos vamos necesitar:
- 500 gramos de farina blanco.
- 2 sobres de formientu de panaderu.
- 250 ml de lleche.
- 70 gramos de mantequilla pomada.
- 40 gramos d'azúcare.
- 1 güevu.
- 2 cuyaraes de miel.
- plizcu sal.
Amestamos nun bol grande la farina y el formientu pa que ten bien repartido.
Añadímos-y el güevu y la lleche.
Dempués l'azúcare, la miel y la sal, y amestámoslo too bien.
Agora tenemos que añader la mantequilla y masamos hasta que te bien axuntao, unos 10 o 12 minutos, yo enfariñé la meseta pa que nun se me pegara, y quedaron mui bien, así que nun dudéis si se vos pega a les manes, farina y yá.
Cuanto tea, facemos una bola que tien que tar bastante lisina, y metémosla nun bol enfariñau y tapáu dos hores, cuando lo saquemos va tar col doble de tamañu.
Al sacalu hai que desgasalu, esto ye quitai el escesu gas que surdió pola lleldadura, pa ello, damos-y colos deos a la masa un ratín hasta que veamos que baxó´l volúmen.
Partimos la masa en 16 cachinos y facemos con ellos una forma como de mini pan, podemos face-yos dellos cortes pa que queden más prestosos, pintámoslos con lleche y dexámolos reposar na bandexa del fornu 20 minutinos.
Hai que dixebralos unos centímetros porque crecen mientres lleldan y mientres cuecen.
Hai que tenelos nel fornu 10 o 12 minutinos a 180 graos.
Dexalos enfriar nuna rexilla y listos pa comer.
Mmmmmm
Muá
Vaya pinta...
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