Espirales de quesu y vainilla

Hai delles vegaes que se te vienen a la tiesta milenta recetes que viste n'algún blogue o llibru y que quies faceles toes yá y nun te decides... Delles vegaes lo meyor ye abrir la nevera y mirar a ver qué tienes y con eso mirar a ver qué pués faer. Y eso ye lo que fice yo, y taba enllena quesu d'untar (coses del trabayu de Sergio...) Así que m'alcordé de unes galletes perbones que viera fai tiempu nun blogue xenial que ye Ma Petite Boulangerie. Y púseme a ello, y oxalá os pongáis vosotros, son adictives... ¡y el blogue tamién! 
Muncho más que recomendable.


Pa facer estes delicies vamos necesitar:
  • .100 gramos de mantequilla en dadinos a temperatura ambiente.
  • 200 gramos de quesu d'untar.
  • 250 gramos de farina de repostería.
  • 3 cuyaraes d'azúcre.
  • pliczcu de sal.
  • 1 cuyaradina de pasta de vainilla, o esencia, o una vaina...







Entamamos batiendo perbién la mantequilla col quesu, la sal y la vainilla.
Añadimos-y la farina y entemecémoslo bien hasta que tea uniforme.

Ponemos la masa ente papeles de fornu y espurrímoslo con un rodiellu hasta tener 2 o 3 milímetros de grosez, y lo más rectangular posible.
Metémoslo na nevera media hora.

Cuando pase'l tiempu, sacámosla, y, dempués de quitar el papel de riba de la masa, espolvoriscámosla con 3 cuyaraes d'azucre y endolcámoslo pela parte más ancha.





Cortamos el cilindru resultante en 24 cachos d'un centímetru y mediu más o menos.
Rebozamos les espirales n'azucre y ponémosles nuna bandexa de fornu con papel.
Tenémosles dientro a 200 graos durante 20 minutos o hasta que doren.



Dexámosles enfriar y a por elles :)

Muá.

No hay comentarios:

Publicar un comentario