Galletes de navidá

Les navidades acérquense peligrosamente, y esti añu apetecióseme decorar l'árbol con galletes, d'eses que tanto salen nes películes...
Son muncho más fáciles de lo que pensaba,¡ y muncho más divertides!

Vamos necesitar un rodillu pa estirar la masa, una payina y cortapastes navideños :)



  • 125 gramos de mantequilla.
  • 90 gramos de azúcare moreno.
  • 140 gramos de sirope de arce.
  • 320 gramos de farina tamizao.
  • 2 cuyaradines de  jengibre en polvu.
  • 1 cuyaradina de formientu químicu.
  • Caramelos de colores.
Tenemos que xuntar la mantequilla reblandecido col azúcare moreno hasta que faigan una crema suavina.
Echamos-y todos los demás ingredientes y mezclamos hasta xuntalo too bien y que se vea homoxéneo. Facemos una bola con ello y pa la nevera ¡tola nueche!. Tamién podéis dexálo na nevera yá estirao, así igual ye más fácil cortales al día siguiente, pero pa eso hai que tener muncho sitiu na nevera, y nun yera el mio casu ;)

Al día siguiente estirámosla entre papeles de fornu hasta que tenga 6 o 5 milímetros, cortamos col cortapastes y cola payina facémos-yos un furaquín na parte d'arriba, pa poder colgales y ponémosles nuna bandexa de fornu forrada con papel.
Tenémoles allí 12 minutinos a 180 graos. 

Pa les que parecen vidrieres, hai que picar un poquitín los caramelos y ponelos nel furacu que queramos rellenar, meteles nel fornu y el caramelu al derretise ocupará el espaciu.
Pa desmoldar estes galletes cola vidriera, hai que esperar a que dexen de faer burbuxes pola parte del caramelu, que seque, si les levantáis anantes van dexar el caramelu pegau a la bandexa... cuidadín.

Agora na más vos falta da-y a la imaxinación, y a la paciencia (que tampoco ye el mio casu), decorales como vas vos pete, con chocolate blancu queden mui guapes, con glasa real más guapes tovía, con confetis de colores... 


Muá.

(Receta de Blaukitchen)

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