Galletes rellenes de mermelada, por exemplu.

Inventinos fatos que acaben siendo recetes sorprendentes... eso ye lo que son estes galletes rellenes de mermelada, por exemplu. Y digo 'por exemplu' porque ocurrióseme eso, pero pueden tar rellenes de lo que más vos pete, trocinos de ablana, chocolate, confitures...

Vamos necesitar un cortapastes cuadrau.


Pa facer unes 20 galletes vamos necesitar:

  • 125 gramos de farina.
  • la yema d'ún güevu.
  • 40 gramos d'azúcare glas.
  • 40 gramos d'azúcare normal.
  • 125 gramos de mantequilla ablandada.
  • 10 gramos d'azúcare vainillao.
  • plizcu sal.
  • 70 gramos de ablanes feches farina.
  • 1 cuyaradina de canela.
  • unes poques ablanes pa decorar.
  • la mermelada que mos preste, la mía ye de piescu, por supuesto ;)
Entamamos tamizando la farina na encimera, facemos-y un furacu y echamos-y dientro la yema'l güevu, l'azúcre, la sal, la mantequilla en trocinos, l'azúcre vainillao, la canela y les ablanes molides. Trabayámoslo mui rápido hasta que te too bien mecío, envolvémoslo en film y dexámoslo una hora na nevera.
Arroxamos el fornu a 180 graos.
Estiramos la masa con rodillu na encimera con farina hasta que tenga 4 milímetros más o menos, nun les dexéis mui gordes porque entos nun van faése bien. 

Cuando tean, cortámosles col cortapastes en cuadraos de 5 cm (esi yera el mio cortapastes, pero el que tengáis) y pintamos la mitá d'elles con agua pa que al poner la otra mitá enrriba d'elles peguen y nun se abran al cocinase. Echamos-yos una cuyaradina de mermelada nel centru y tapámosles con otra sellándolo bien colos deos pa que nun abran.
Antes de meteles nel fornu pintámosles con lleche y echamos-yos enrriba un plizcu de ablanes picaes. Tenémosles nel fornu a 180 graos de 10 a 13 minutos.



Cuando les saquemos hai que dexales enfriar anantes de quitales de la placa'l fornu, porque pué pasar que se mos rompan.
Y oi, yá tan listes, vais flipar, contáimelo... ;) 

Muá


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