Vamos necesitar un molde pa facer madalenes, los papelinos pa pone-yos y, en plan téunicu, nada más. Asina que vamos pola receta prestosa de güei :)
- 125 gramos de mantequilla.
- 125 gramos d'azucre.
- 150 gramos de farina tamizao.
- 1 sobre de formientu químicu, tipu Royal.
- 2 ó 3 güevos, dependiendo'l tamañu.
- 50 gramos de chocolate pa fundir.
- Mermelada de piescu riquísima.
Primero, encendemos el fornu a 180 graos pa que tea bien arroxáu cuando acabéis de mezclalo too.
Entamamos la tema batiendo la mantequilla y l'azucre hasta que l'amiestu tea bien suavino (nun pue vese azucre nin mantequilla ensin mezclar).
Por otru llau batimos muncho los güevos.
Acabante, vamos echando los güevos seliquino a la mezcla del azucre y la mantequilla, hasta que tea too bien mecío. Metemos p'allá la farina y el formientu tamizao, poqutín a poco pa que nun mos cueste muncho.
Dempués echáis el chocolate fundío (podéis fundilo nel microondas con muncho cuidao de que nun se vos queme, pero si lo ponéis a poca potencia nun vais tener problema, y asina aforráis tiempu y manchar más coses...)
Amestaislo too bien bien y ¡llisto! Yá tais preparaos pa enllenar los papelinos de les madalenes.
Amestaislo too bien bien y ¡llisto! Yá tais preparaos pa enllenar los papelinos de les madalenes.
Tenéis qu'enllenar la base del papelín col amiestu, dexando como un furaquín na metá pa meté-y p'allá una cucharadina de la mermelada de piescu. Dempués tapáis la mermelada con más amiestu y yá ta, pal fornu.
Hai que tenelo allá media horuca más o menos (eso depende muncho de cada fornu, pero vese bien por fuera, y sin nun sois quien a davos cuenta, lo meyor ye que metáis un pinchín de maera o un cuchiellu: si sal manchao ye que nun ta; si sal llimpiu, ta llisto pa sacar). Eso sí, nun vos asustéis si lo notáis blanduco, ye normal porque tien muncha mantequilla y hasta que nun s'enfríe nun endurez.
Espero que vos preste la receta tanto como a min. :D
Muá
Muy buena la primera entrada , espero probáles.
ResponderEliminar