Madalenes de chocolate rellenes de mermelada de piescu

Pues, faciendo honor al títulu del blogue, la mio primer receta tenía que llevar piescos en dalgún llau. Nesti casu metíos dientro d'una madalena de chocolate riquísima... 

Vamos necesitar un molde pa facer madalenes, los papelinos pa pone-yos y, en plan téunicu, nada más. Asina que vamos pola receta prestosa de güei :)

Madalenes de chocolate rellenes de mermelada de piescu

Vamos necesitar:
  • 125 gramos de mantequilla.
  • 125 gramos d'azucre.
  • 150 gramos de farina tamizao.
  • 1 sobre de formientu químicu, tipu Royal.
  • 2 ó 3 güevos, dependiendo'l tamañu.
  • 50 gramos de chocolate pa fundir.
  • Mermelada de piescu riquísima.

Primero, encendemos el fornu a 180 graos pa que tea bien arroxáu cuando acabéis de mezclalo too.
Entamamos la tema batiendo la mantequilla y l'azucre hasta que l'amiestu tea bien suavino (nun pue vese azucre nin mantequilla ensin mezclar).
Por otru llau batimos muncho los güevos.
Acabante, vamos echando los güevos seliquino a la mezcla del azucre y la mantequilla, hasta que tea too bien mecío. Metemos p'allá la farina y el formientu tamizao, poqutín a poco pa que nun mos cueste muncho.
Dempués echáis el chocolate fundío (podéis fundilo nel microondas con muncho cuidao de que nun se vos queme, pero si lo ponéis a poca potencia nun vais tener problema, y asina aforráis tiempu y manchar más coses...)
Amestaislo too bien bien y ¡llisto! Yá tais preparaos pa enllenar los papelinos de les madalenes.

Tenéis qu'enllenar la base del papelín col amiestu, dexando como un furaquín na metá pa meté-y p'allá una cucharadina de la mermelada de piescu. Dempués tapáis la mermelada con más amiestu y yá ta, pal fornu.

Hai que tenelo allá media horuca más o menos (eso depende muncho de cada fornu, pero vese bien por fuera, y sin nun sois quien a davos cuenta, lo meyor ye que metáis un pinchín de maera o un cuchiellu: si sal manchao ye que nun ta; si sal llimpiu, ta llisto pa sacar). Eso sí, nun vos asustéis si lo notáis blanduco, ye normal porque tien muncha mantequilla y hasta que nun s'enfríe nun endurez.

Espero que vos preste la receta tanto como a min. :D
Muá

1 comentario: